Raceverslag 3: Genk, 29 juli 2018

Helaas liep mijn racedag op Genk in het GK4 kampioenschap niet zoals ik had gehoopt. Het zag er op zaterdag nog hoopvol uit met een keer de 2e tijd in de vrije trainingen en uiteindelijk een 5e tijd bij de kwalificatie. Op zondag had ik er dan ook heel veel zin om een mooi eindresultaat te behalen.

Helaas liep het anders. In de eerste bocht van de eerste wedstrijd werd ik tot 2 keer toe geraakt door tegenstanders en dat was, bleek achteraf, teveel voor mijn oude getrouwe Gillard Daytona kart chassis. Ik kon na dat incident de snelheid niet vinden en had nergens meer goede grip. Het was een wonder dat ik met die kart uiteindelijk nog als 7e eindigde in de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd verliep niet heel anders. Geen grip, dus ook geen goede exitsnelheid bij de bochten en dus ook geen goede topsnelheid. Ik werd van alle kanten gepasseerd en eindigde toch nog als 8e.

Voor de derde wedstrijd werd duidelijk wat er aan de hand was. Mijn oude Daytona chassis was finaal doorgezakt, de wielen stonden uit het lood, en het chassis moet vervangen worden. De derde wedstrijd nog wel geprobeerd te rijden maar zelfs nog van de baan gespind. Helaas, het had zoveel beter kunnen verlopen maar gelukkig hebben we wel de oorzaak gevonden. De volgende wedstrijd een nieuw chassis en dan gaan we echt knallen! Heel veel dank aan mijn coach en mechanic Rob KnechtSignMind Racing en PDB Racing Team, en natuurlijk al mijn trouwe sponsors: Battery Energy Drink NLToscani – We CreateMeerServices Automatisering BV, Kapsalon Anita, Maes Notaris Vlaardingen en Fysios Arabians.