Raceverslag 2: Emmen – 6 mei 2018

Afgelopen weekend hadden we het 2e raceweekend van het GK4 kartkampioenschap in Emmen. Het was een zware competitie omdat het heel warm was en er nu nog meer rijders meededen dan vorige keer. Voor een aantal rijders was het ook hun thuisbaan, waar ze soms wekelijks trainen en dus elke cm kennen. Op de vrije training op vrijdag en de training op zaterdag hebben we maar de helft van de tijd kunnen trainen vanwege mechanische problemen dus weinig tijd om aan een afstelling te werken. Op de kwalificatie was ik 11e met maar 0,3 sec achterstand op nummer 6. De 1e race reed ik van 11e naar 7e plaats! De 2e race startte ik als 7e maar maar liet af en toe toch de deur openstaan dus 2 plekjes kwijtgeraakt. De 3e race startte ik als 9e en heb ik paar mooie inhaalacties gedaan en als 7e gefinished. Ik ben tevreden over deze plek gezien de mechanische pech en de competitie. Ik leer steeds beter rijden in de 2 takt.
Met dank aan mijn team PDB Racing team, mijn mechanic Nigel Vuist en advies van Rob Knecht. Met name dank ik ook mijn sponsors:
Batterydrink, Maes Notaris, MeerServices, Toscani, Fysio’s Arabians, Kapsalon Anita en Nino Valentino Trade Group.