Raceverslag 1: Mariembourg – 8 april 2017

Jong Maassluis’ karttalent Rocco de Heer 3e bij internationaal kart kampioenschap

 

Het jonge Maassluise karttalent Rocco de Heer, 12 jaar, is kort geleden als derde over de finish gekomen in de eerste wedstrijd van het internationale GK4 kartkampioenschap. GK4 is een kartkampioenschap waar in 2017 zes wedstrijden worden verreden op internationale outdoor banen in Nederland, België en Duitsland. GK4 is onderverdeeld in 9 verschillende klassen, variërend van een beginnersklasse waar in 6,5 pk Honda Cadet karts wordt gereden tot de KZ2 klasse waarin met 42 pk sterke karts met een 6-versnellingsbak wordt gereden.

 

Na 2 jaar te hebben gereden in het Nederlandse NKH kartkampioenschap is Rocco door het Belgische De Feyter Karting team (DFK) uit Antwerpen gevraagd om voor hen te komen racen in 2017. Rocco rijdt dit jaar voor het eerst mee in de GK4 en komt uit in de Formula Honda 9 pk klasse. De eerste wedstrijd in dit kampioenschap werd op zaterdag 8 april verreden op het circuit van Mariembourg in de Belgische Ardennen. Aan de start verschenen 18 jonge coureurs, in leeftijd variërend van 12 tot 15 jaar uit Nederland, België en Duitsland. In de spannende 1 uur durende race waar Rocco zich als derde voor had gekwalificeerd wist hij lang op de tweede positie te rijden. Bijna de hele race wist hij, rijdend op de tweede plek, Pieter de Lint vlak achter zich te houden. In de allerlaatste ronde lukte het Pieter om Rocco nog in te halen. Uiteindelijk wist Rocco de race als derde te finishen wat hem in zijn eerste race in dit kampioenschap dus meteen een podiumplek opleverde. De race werd gewonnen door Guillermo van Pamelen uit Middelburg.

 

De volgende race wordt verreden op het kartcircuit van Pottendijk in Emmen op 27 mei aanstaande. Daarna volgen races op 15 juli in Genk in Belgisch Limburg, op 26 augustus in Kerpen in Duitsland en op 21 oktober op de kartbaan van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De afsluitende race van het seizoen wordt weer verreden in het Belgische Genk op 11 november. Als u de verrichtingen van Rocco wilt volgen dit seizoen kunt u dat doen op zijn website roccodeheer.com. Als u zelf een wedstrijd wilt bijwonen om hem aan te moedigen kan dat natuurlijk ook op een van de genoemde data. De toegang tot de wedstrijden is altijd gratis.