Over Rocco

Ik ben Rocco de Heer, geboren op 25 september 2004, en kom uit Maassluis.

Toen ik heel jong was leek karten mij al een leuke sport. Toen ik negen jaar werd deed ik een kartfeestje in de Uithof. Daar vroegen ze me of ik geen les wilde nemen want ze vonden dat ik best snel was. Ik ben uiteindelijk in februari 2014 begonnen met kartles bij KWM Racing in Poeldijk. Ik mocht al snel naar de snelste poule, waarna ik op zoek ging naar wat meer uitdaging.

Die uitdaging vond ik in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH). Twee jaar heb ik in het NKH gereden, zowel op indoor als outdoor kartbanen. Via de NKH mocht ik een keer als gastrijder meedoen met een Belgisch Nederlands Kampioenschap, het GK4, in de klasse Formula Honda 9 pk. Dit kampioenschap wordt buiten verreden met eigen karts op professionele  outdoorbanen in Nederland, Duitsland en België.  Ik ben door een Belgisch kartteam, De Feyter Karting (DFK) uit Antwerpen, gevraagd om voor hen te rijden in de GK4 in 2017. Daarvoor hebben wij een eigen Honda 9pk kart aangeschaft. Ik ben in het totaalklassement 2017 op de tweede plek geëindigd in het GK4 kampioenschap. Een goede start in deze nieuwe klasse met 26 kinderen van 12 tot 15 jaar uit België, Nederland en Duitsland.

In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar een snellere kartklasse: IAME X30 Cadet 23 met een 15PK 2-takt motor. Ook heb ik de overstap gemaakt naar het beste kartteam van Nederland: PDB Racing uit Vlaardingen. Oprichter Peter de Bruijn (PDB) is in 1980 wereldkampioen karten geworden door te winnen van Formule 1 icoon Ayrton Senna. Verschillende bekende Formule 1 coureurs, zoals Jos Verstappen en Formule 1 wereldkampioen Kimi Räikkönen, nu rijdend voor het F1 team van Ferrari, hebben gereden voor dit superteam.